pubsandbars heading

Tulla Fischer

images-tullafischer-01
images-tullafischer-05
images-tullafischer-06
images-tullafischer-07
images-tullafischer-04
images-tullafischer-02
images-tullafischer-03
Café, bar and restaurant named after art historian Dorothea "Tulla" Fischer. Entrance both from Kongens gate and inside of Mercursenteret (shopping centre).

images tullafischer middagsannonse

“Tulla” Fischer (1903 - 1992) var utdannet kunsthistoriker. Da hun giftet seg med arkitekten Gerhard Fischer ble hun hans nærmeste medarbeider i 40 år. Dette radarparet brukte resten av sine liv til å utforske norske middelalderbygninger.

Det fortelles at Gerhard ikke var glad i stiger og stillaser, men Tulla eide ikke høydeskrekk og klatret gjerne opp i de høyeste stiger. Hun ble derfor sendt opp under hvelvene med en felttelefon for å måle, mens Gerhard satt ved skrivebordet på gulvet og ga anvisninger og skrev ned målene. Senere skrev han Nidarosdomens bygningshistorie i to store bind.

Bøkene kom ut i 1965, og på den tid var de store statuene i øverste billedrekke på vestfronten av Nidarosdomen under arbeid. Som en spesiell heder ble det bestemt at en av kongestatuene skulle få Gerhard Fischers portrett. Statuen forestiller Gerhard som kong Ussia .

Skulptøren ville også gi Tulla litt heder, og inspirert av et fotografi fra der Tulla balanserte på en spinkel stige øverst oppe under hvelvet, plasserte han Tulla på sokkelen som holder statuen av Gerhard oppe; stående på en stige under en gotisk bue, i ferd med å måle opp profiler - til evig tid.logo tullafischer
TULLA FISCHER

Opening hours:
Monday - Thursday:
10 am - 12 midnight

Friday - Saturday:
10 am - 2 am

Sunday: 12 noon - 11 pm

Phone: +47

logo facebook Visit us on Facebook

Web: www.tulla.no